Verslaving in elke levensfase: dit jaar is dit het centrale thema van Landelijke Dag van Verslavingskunde Nederland. Tijdens de dag laten we vooral nieuwe inzichten en behandelingen zien en gezamenlijk kijken we of en hoe de behandelingen anders zijn in de verschillende levensfasen. Passend bij het thema worden de workshops verdeeld in: prenataal, jeugd, volwassenen en ouderen.

Een keuze uit presentaties en workshops
De dag start met de keynote over palliatieve zorg in de verslavingszorg. Gevolgd door een presentatie van het Youth-in-Transition onderzoek door Vincent Hendriks en Christina Moska, met focus op ingrijpende jeugdervaringen en opvoedingsomgeving. De ochtend wordt afgesloten met de uitreiking van de Herstelaward, voor het beste idee van herstel van verslaving.

Na de lunch is er de mogelijkheid je te verdiepen in verschillende workshops – onderverdeeld in de verschillende levensfasen – waar je je kunt laten inspireren door nieuwe inzichten. We hebben dit jaar een hele dag gepland, zodat er genoeg tijd is om andere professionals in de verslavingszorg te ontmoeten en ervaringen te delen. De Landelijke Dag is bedoeld voor medewerkers van instellingen verbonden aan Verslavingskunde Nederland.

Plaats: Antropia, Driebergen
Tijd: 9.30-17.00 uur
Deelname: 95 euro p.p.

Programma en aanmelden